Om

johanssonform.com är en website där jag presenterar mitt arbete som frilansande illustratör & grafisk formgivare.

Ulf Johansson

Har varit verksam sen tidigt åttiotal, mestadels inom reklam/information men även en hel del ideella och egna grejer. Började mer traditionellt med pensel och airbrush, till att numera mest jobba digitalt. Båda sätten funkar och tycker de flesta metoder har sina för och nackdelar, beroende på vad man vill uppnå. Är hyggligt flyhänt i Illustrator, Photoshop och Indesign.

Kommer ursprungligen från Stockholm men håller sen över trettio år till i Malmö. Jag trivs bra här nere, det är ett mer avspänt tempo än jag minns i huvudstaden. Det enda jag möjligtvis saknar är lite mer skog och skärgård. Särskilt som jag gillar utomhusaktiviteter – paddlar mycket kajak och tillbringar ofta tid i tält ute på någon ö i Blekinge eller på västkusten. Tycker du också om sådant så kolla gärna in på min andra hemsida: Johanssonkajak.com

Hemsida

Under rubrikerna Illustration, Grafisk form, Foto och Övrigt visar jag i huvudsak upp mina uppdrag för företag och organisationer – antingen direkt eller via reklambyråer. Förutom själva illustrationerna har jag i vissa fall även lagt upp lite prover på det färdiga resultatet. Där finns också arbeten för vänner, föreningar och privat. Sånt som kanske inte alltid är lika lönsamt men ofta väldigt roligt. Under Arkiv slutligen, ligger allt samlat från över 30 års produktion..

Du kan dessutom söka på olika ämnen/företag under Etiketter eller direkt på Sök.

Original

Levererar original digitalt via mail, dropbox eller direkt till ftp-server.

Debitering

Arbetar för det mesta utifrån en fast offert, baserad på timkostnad och användning/ändamål. Är momsregistrerad och innehar F-skattsedel.

Leveransvillkor och upphovsrätt

Jag följer Illustratörcentrums avtal gällande beställning, köp och upphovsrätt. Det innebär i korthet, om inget annat anges vid beställandet: Upplåtelse av upphovsrätt till original gäller endast för vid beställning angivet ändamål och upplaga. Originalet är upphovsmannens egendom och skall efter begagnande omedelbart returneras. Inga ändringar får göras på originalet utan upphovsmannens tillstånd. Beställare är ansvarskyldig för originalet från mottagande till dess det återlämnas.

Allt material på johanssonform.com är copyright-skyddat av mig och/eller respektive upphovsman/företag.

Medlem i Illustratörscentrum.

Ulf